خواب آرام

خواب آرام

یکی از تحفه های زندگی امروز و فرهنگ متخاصم غرب بی نظم شدن اوقات خواب و بیداری است.
شاید اگر کسی در اوقات اولیه شب به رخت خواب برود یا زودتر از نیمه شب خوابش بگیرد در بعضی جمع ها حتی مورد تمسخر هم قرار بگیرد اما فرهنگ اسلامیما حرف دیگری برای گفتن دارد.
این مسئله ثابت شده است که هر ساعت خواب قبل از نیمه شب به اندازه ۲ الی ۳ ساعت خواب بعد از نیمه شب در تامین استراحت و تجدید قوا ارزش دارد. از طرفی تاکیداتی که در زود بیدار شدن حتی در سحرگاه بیدار شدن وجود دارد به قدری زیاد است که ضرب المثل شده : «سحر خیز باش تا کامروا باشی!» و احادیثی که زود بیدار شدن را مدح می کنند بسیار زیاد هستند.
در این مطلب می خواهیم تدابیری را مطرح کنیم که خواب را آرام می کند و کمک می کنند که ما شب ها بی خوابی نکشیم!
اولین مورد عادت کردن است به این معنی که خودمان را عادت بدهیم که زود بخوابیم چرا که اگر کسی عادت کند کاری را انجام دهد دیگر نیاز به توصیه و تاکید ندارد.
دومین مورد استفاده از برگ چغندر است.
امام رضا علیه السلام می فرمایند : به بیمارانتان، چغندر (یعنى برگ آن را) بدهید ؛ چرا که در آن ، درمان است و هیچ بیمارى اى به همراه ندارد و هیچ عارضه اى در آن نیست و خواب بیمار را آرام مى سازد . امّا از خودِ چغندر بپرهیزید ؛ چرا که سودا را تحریک مى کند. [کافی ج ۶ ص ۳۶۹ ح ۴]
سومین مورد خوردن کاهو است.
«کاهو بخورید که خواب آور است و غذا را هضم می‌کند.» [مکارم الأخلاق ص۳۹۶ ح۲٫]
اگر کسی بتواند برگ چغندر و کاهو را خشک کند و قبل از خواب یک قاشق مربا خوری از پودر ترکیب این دو استفاده کند، هم مشکل نا منظمی خواب کم می شود و هم از فواید دیگر برگ چغندر که صاف شدن خون و محکم شدن استخوان و تقویت مغز استخوان است، بهره مند می شود.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *