ادرار را حبس نکنیم !
در مطالب قبلی چند نکته ای را درباره حدیث مهمی از حضرت علی علیه السلام عنوان کردیم که راه کار های خوبی برای بی نیازی از طبیب، به ما آموزش داد.
این حدیث که متشکل از چهار توصیه می باشد، راه کار ساده و مهمی برای تضمین سلامتی به ما نشان داد.
برای یاد آوری و استفاده دوباره، آن حدیث را تذکر می دهیم. حضرت علی علیه السلام به فرزند خود امام حسن علیه السلام فرمودند : فرزندم آیا می خواهی چهار چیز را به تو یاد دهم که به وسیله آنها از مراجعه به پزشک بی نیاز شوی؟
عرض کردند : بله
حضرت فرمودند : تا گرسنه نشده ای غذا نخور، در حالی که هنوز میل به غذا داری دست از غذا بکش، عمل جویدن را خوب انجام بده و قبل از خواب قضای حاجت کن !
آخرین توصیه از این توصیه ها که شاید بسیار پیش پا افتاده به نظر بیاید پیام مهمی دارد که در این چند سطر به آن می پردازیم.
از جمله بیماری هایی که درمان آن با مشکل پیش می رود و از جمله بیماری های آزار دهنده به شمار می رود کنترل ادرار و مشکلات مثانه و کلیه است.
شاید بسیاری از ما افرادی را بشناسیم که خصوصا در سنین بالا به مشکلات کنترل ادرار مواجه می شوند. مشکلی که تاثیرات زیادی بر زندگی آن ها بر جای می گذارد.
در رفتار روزمره ما هم این نکته خیلی ساده است که ادرار خود را حبس نکنیم اما گاهی از این نکته ساده غافل می شوییم.
در حدیث دیگری حتی توصیه از این هم جدی تر می شود به صورتی که آمده : حتی در هنگامی که بر شتر سوار هستی ادرار کردن را به تاخیر نینداز ! (مضمون)
وقتی ما در شرایط عادی باشیم و دست رسی به سرویس بهداشتی داشته باشیم شاید ضرورت این مطلب را به خوبی درک نکنیم اما اگر اتفاقی بیفتد و مجبور بشوییم قضای حاجت را مدتی به تاخیر بیندازیم متوجه می شوییم که اعضای داخلی بدن ما چه فشاری را تحمل می کنند.
این تجربه ساده اهمیت تذکر های بالا را به وضوح به ما می فهماند.
در توضیح این فرایند باید گفت دستگاه اداری از جمله کلیه و مثانه و حالب از تعدادی ماهیچه تشکیل شده اند. هنگامی که مثانه پر بشود و به موقع تخلیه نشود مجبور می شوند مدام حرکات انقباضی داشته باشند. همین حرکات انقباضی وقتی به طور طولانی تکرار شود به مرور میزان کنترل خود بر حرکات ارادی را از دست می دهند و در دراز مدت خاصیت نگهدارنده بودن خود را از دست می دهند.
همین توصیه ساده که می تواند به راحتی و به موقع انجام شود، می تواند سلامتی چندین عضو بسیار مهم ما را تضمین کند.
دیدگاهتان را بنویسید